Дубай отмени данъка от 30% върху алкохола и свали лицензионна такса, която преди

...
Дубай отмени данъка от 30% върху алкохола и свали лицензионна такса, която преди
Коментари Харесай

Дубай предприе изненадващи мерки за привличане на повече туристи

Дубай отмени налога от 30% върху алкохола и смъкна лицензионна такса, която преди този момент беше нужна за закупуване на алкохол в търговски и туристически центрове.

Очаква се този ход да ускори в допълнение привлекателността на Дубай за туристите и емигрантите, привлечени от по-либералния му метод на живот, спрямо други градове в Персийския залив, съобщи Ройтерс, представен от БНР.

Промените влязоха в действие преди два дни, оповестиха локалните медии.

" С премахването на 30% данък и с въвеждането на безвъзмезден лиценз за алкохол, закупуването на обичаните ви питиета към този момент е по-лесно и по-евтино от всеки път ", обявиха в Instagram компанията MMI -  един от двамата съществени снабдители на алкохол в Дубай. Цените в магазини в емирството отразяват премахването на налога, добави тя.

Друг търговец на дребно, African+Eastern, удостовери, че данъкът към този момент не се ползва, само че цените ще останат подложени на облагане с 5% налог върху добавената стойност (ДДС).

Икономиката на Дубай се възвърне бързо от пандемията от Covid-19, като Брутният вътрешен продукт набъбна с 4,6% през годината за първите девет месеца на 2022 година Туризмът пък е основен дирек на стопанската система и туристическите данни регистрираха напредък с над 180% през първата половина на 2022 година по отношение на съответния интервал от 2021 година.

Докато Обединените арабски емирства не постановат налог върху приходите, Дубай ще вкара 9% корпоративен налог от юни върху облаги над 375 000 дирхама (около 102 100 щатски долара).
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР